Foto: z veřejných zdrojů
Recept umožňuje připravit chutný dezert za pouhých 10 minut.
Mandarinkové tiramisu je sezónní variací klasického italského dezertu s přídavkem mandarinkové šťávy. Recept umožňuje připravit chuťově výrazný dezert za pouhých 10 min. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogera Alexe Mila.
Mandarinkové tiramisu: snadný recept
Složení:
- smetana – 300 g (33-36 %)
- mascarpone – 250 g
- moučkový cukr – 50 g
- mandarinky – 400 g a 1-2 kusy na ozdobu
- Sušenky Savoiardi – 200 g
Příprava
- Mandarinky oloupejte a rozmělněte mixérem na pyré. Šťávu přeceďte přes síto. Smetanu nalijte do mísy a šlehejte mixérem do měkka, asi 4-6 minut.
- Přidejte prášek do pečiva a mascarpone a mixujte mixérem na nízké otáčky – ochutnejte podle sladkosti.
- Piškoty namočte do šťávy a do formy dejte vrstvu piškotů. Poté je vymažeme krémem a tak vytvoříme dvě vrstvy. Dáme přes noc do lednice a je hotovo.
- Před podáváním ozdobíme plátky mandarinek.
