Mandarinkové tiramisu za pouhých 10 minut: dokonalý dezert pro zimní dovolenou

Foto: z veřejných zdrojů

Recept umožňuje připravit chutný dezert za pouhých 10 minut.

Mandarinkové tiramisu je sezónní variací klasického italského dezertu s přídavkem mandarinkové šťávy. Recept umožňuje připravit chuťově výrazný dezert za pouhých 10 min. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogera Alexe Mila.

Mandarinkové tiramisu: snadný recept

Složení:

  • smetana – 300 g (33-36 %)
  • mascarpone – 250 g
  • moučkový cukr – 50 g
  • mandarinky – 400 g a 1-2 kusy na ozdobu
  • Sušenky Savoiardi – 200 g

Příprava

  1. Mandarinky oloupejte a rozmělněte mixérem na pyré. Šťávu přeceďte přes síto. Smetanu nalijte do mísy a šlehejte mixérem do měkka, asi 4-6 minut.
  2. Přidejte prášek do pečiva a mascarpone a mixujte mixérem na nízké otáčky – ochutnejte podle sladkosti.
  3. Piškoty namočte do šťávy a do formy dejte vrstvu piškotů. Poté je vymažeme krémem a tak vytvoříme dvě vrstvy. Dáme přes noc do lednice a je hotovo.
  4. Před podáváním ozdobíme plátky mandarinek.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život