Foto: z veřejných zdrojů
Připravuje se z masa, kuřecího masa, ryb, zeleniny, bylinek a oblíbené omáčky.
Pita je všestranný plochý chléb, který lze proměnit v dokonalý sendvič. Připravuje se s masem, kuřecím masem, rybou, zeleninou, bylinkami a libovolnou oblíbenou omáčkou. RBC-Ukrajina sdílí recept na pečivo s odkazem na příspěvek v Zápisníku receptů na Facebooku.
Recept
Složení:
- 200 ml vroucí vody
- 1 lžička soli
- 20 ml rostlinného oleje
- 370 g mouky
Příprava:
- Do horké vroucí vody přidejte sůl a máslo a dobře promíchejte, aby se sůl zcela rozpustila.
- Přisypeme prosátou mouku a uhněteme pevné, pružné těsto. Mělo by být pevné – to je normální.
- Těsto zabalte do sáčku a nechte 40 minut odpočívat.
- Rozdělte ho na 8 stejných dílů, vytvarujte z něj kuličky a přikryjte je, aby nevyschly.
- Každou kuličku rozválejte na tenkou kulatou placku.
- Smažte na dobře rozpálené suché pánvi. Jakmile se objeví první bublinky, obraťte je.
- Po 15-20 vteřinách je znovu obraťte a v tu chvíli by se těsto mělo nafouknout a vytvořit uvnitř dutinu.
Takto vznikne klasická pita, do které lze umístit náplň.
