Domácí pita za 10 minut: jednoduchý recept, který zvládnou i začátečníci za 10 minut

Foto: z veřejných zdrojů

Připravuje se z masa, kuřecího masa, ryb, zeleniny, bylinek a oblíbené omáčky.

Pita je všestranný plochý chléb, který lze proměnit v dokonalý sendvič. Připravuje se s masem, kuřecím masem, rybou, zeleninou, bylinkami a libovolnou oblíbenou omáčkou. RBC-Ukrajina sdílí recept na pečivo s odkazem na příspěvek v Zápisníku receptů na Facebooku.

Recept

Složení:

  • 200 ml vroucí vody
  • 1 lžička soli
  • 20 ml rostlinného oleje
  • 370 g mouky

Příprava:

  1. Do horké vroucí vody přidejte sůl a máslo a dobře promíchejte, aby se sůl zcela rozpustila.
  2. Přisypeme prosátou mouku a uhněteme pevné, pružné těsto. Mělo by být pevné – to je normální.
  3. Těsto zabalte do sáčku a nechte 40 minut odpočívat.
  4. Rozdělte ho na 8 stejných dílů, vytvarujte z něj kuličky a přikryjte je, aby nevyschly.
  5. Každou kuličku rozválejte na tenkou kulatou placku.
  6. Smažte na dobře rozpálené suché pánvi. Jakmile se objeví první bublinky, obraťte je.
  7. Po 15-20 vteřinách je znovu obraťte a v tu chvíli by se těsto mělo nafouknout a vytvořit uvnitř dutinu.

Takto vznikne klasická pita, do které lze umístit náplň.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život