Nadýchané dýňové koblihy: recept na voňavé pečivo

Foto: z veřejných zdrojů

Měkké, voňavé, s jemným krémem uvnitř – takové koblihy se doslova rozplývají v ústech.

V chladném ročním období potřebujeme teplo, útulnost a voňavé dezerty, které přinášejí skutečné chuťové hody. Pokud zbožňujete kombinaci jemného těsta a dýňové chuti, stanou se tyto vzdušné koblihy vaším novým favoritem. Blogerka annasimiachko se s vámi podělí o recept, který snadno zopakujete doma a překvapíte jím přátele i rodinu a který je fantastický k vašemu oblíbenému šálku čaje.

Recept

Složení

Těsto

  • Mléko 120 ml
  • Dýňové pyré 120 g
  • Cukr 60 g
  • Skořice 1 lžička
  • Pomerančová kůra
  • Sůl
  • Čerstvé droždí 25 g
  • Vejce 1 ks.
  • Žloutky 2 ks
  • Mouka 430 g mouky
  • Máslo 50 g
  • Koňak nebo jiný alkohol 20 ml

Smetana

  • Dýňové pyré 200 g
  • Žloutky 3 ks
  • Vejce 1 ks.
  • Cukr 40 g
  • Mléko 300 ml
  • Vanilkový cukr 1 sáček
  • Skořice 1 lžička
  • Máslo 60 g
  • Bílá čokoláda 1 tabulka
  • Kukuřičný škrob 1 polévková lžíce

Smažení

Vaření

  1. Dýňové pyré: Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Zabalte plátky dýně do alobalu a pečte 40-50 minut, dokud nezměknou.
  3. Vyšlehejte mixérem do hladka.
  4. Těsto: Do teplého mléka přidejte cukr, skořici, špetku soli, dýňové pyré, nastrouhanou pomerančovou kůru a droždí. Promíchejte.
  5. Přidejte brandy, prosejte mouku a vypracujte těsto. Těsto bude zpočátku lepkavé, ale později se stane pružným.
  6. Nakonec přidejte máslo.
  7. Těsto přikryjte a nechte 1-1,5 hodiny kynout.
  8. Tvarování koblih: Těsto rozdělte na 50g kuličky.
  9. Položte je na pergamen a nechte ještě 40 minut kynout.
  10. Krém: Žloutky, vejce, cukr, vanilkový cukr, škrob, dýňové pyré a skořici vyšleháme.
  11. Přilijeme horké mléko a postavíme na oheň, za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
  12. Odstavte z ohně, přidejte máslo a bílou čokoládu.
  13. Dobře promíchejte a dejte na 3-4 hodiny do chladničky.
  14. Smažení a podávání: Rostlinný olej rozehřejte na mírném ohni.
  15. Koblihy smažte 2-3 minuty z každé strany dozlatova.
  16. Namočte je do směsi cukru a skořice.
  17. Naplňte vychladlým krémem.

Tipy

  • Použijte teploměr na olej, aby koblihy nebyly příliš mastné.
  • Pomocí cukrářského sáčku naplňte koblihy rovnoměrně krémem.
  • Pro výraznější chuť přidejte do těsta trochu vanilkové esence.

Měkké, voňavé, s jemným krémem uvnitř – takové koblihy se doslova rozplývají v ústech. A díky dýni jsou nejen chutné, ale také podzimně útulné. Podávejte je s horkým čajem nebo kávou a vychutnejte si chvíle tepla a chuti.

Tento recept jistě osloví ty, kteří ocení pečivo s jasnou chutí a jemnou strukturou. Dýně není nikdy dost a tyto koblihy jsou ideální pochoutkou pro celou rodinu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život