Foto: z veřejných zdrojů
Šťavnaté ovoce, jemný krém a křupavé sušenky tvoří dokonalý dezert.
Lehký dort s broskvemi se stane skutečnou ozdobou stolu. Šťavnaté ovoce, jemný krém a křupavé piškoty vytvoří dokonalý dezert, který nevyžaduje troubu, dlouhé čekání a složité ingredience. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál ukrajinského šéfkuchaře Ivana Janjuka na YouTube.
Recept na rychlý koláč s broskvemi
Složení:
- Sušenky Savoiardi – 1 balení
- káva – 200 ml
- zakysaná smetana – 550 g
- kvásek – 1 lžička
- kondenzované mléko – 300 g
- želatina – 25 g
- voda – 100 g
- broskve v konzervě – 800 g
Příprava
- Stěny formy vyložte pergamenem. Každou sušenku namočte do uvařené a vychladlé kávy. Vložte je všechny na dno formy, aby se vytvořila kůrka.
- V míse vyšlehejte mixérem zakysanou smetanu a kondenzované mléko.
- V hrnci zalijte želatinu vodou a postavte na oheň, dokud nezačne vřít. Přidejte želatinu do smetany a promíchejte.
- Dort naplňte polovinou krému a rovnoměrně rozetřete. Poté do formy vložte broskve z konzervy nebo jiné bobulovité ovoce.
- Poté opět namočte piškoty do kávy a vložte je do formy. Opět položíme vrstvu broskví a nakonec zalijeme smetanou.
- Dort dejte na 2-3 hodiny do lednice.
