Nepečený dort za 20 minut: dokonalý recept na dezert

Foto: z veřejných zdrojů

Šťavnaté ovoce, jemný krém a křupavé sušenky tvoří dokonalý dezert.

Lehký dort s broskvemi se stane skutečnou ozdobou stolu. Šťavnaté ovoce, jemný krém a křupavé piškoty vytvoří dokonalý dezert, který nevyžaduje troubu, dlouhé čekání a složité ingredience. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál ukrajinského šéfkuchaře Ivana Janjuka na YouTube.

Recept na rychlý koláč s broskvemi

Složení:

  • Sušenky Savoiardi – 1 balení
  • káva – 200 ml
  • zakysaná smetana – 550 g
  • kvásek – 1 lžička
  • kondenzované mléko – 300 g
  • želatina – 25 g
  • voda – 100 g
  • broskve v konzervě – 800 g

Příprava

  1. Stěny formy vyložte pergamenem. Každou sušenku namočte do uvařené a vychladlé kávy. Vložte je všechny na dno formy, aby se vytvořila kůrka.
  2. V míse vyšlehejte mixérem zakysanou smetanu a kondenzované mléko.
  3. V hrnci zalijte želatinu vodou a postavte na oheň, dokud nezačne vřít. Přidejte želatinu do smetany a promíchejte.
  4. Dort naplňte polovinou krému a rovnoměrně rozetřete. Poté do formy vložte broskve z konzervy nebo jiné bobulovité ovoce.
  5. Poté opět namočte piškoty do kávy a vložte je do formy. Opět položíme vrstvu broskví a nakonec zalijeme smetanou.
  6. Dort dejte na 2-3 hodiny do lednice.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život